Jan 8, 2011

Home » , » Blog Berubah Wajah

Blog Berubah Wajah

Proses selama dua hari membuahkan hasil untuk membuat template baru untuk blog Berjalan Menuju Kebenaran. Kredit kepada owner blog Saya Anonymus kerana membekalkan contoh basic template untuk diubahsuai, owner blog Mari Bina Blog untuk tutorial yang berguna pasal blog, owner blog Ezhan Artwork untuk tutorial gold text effect & web Photoshopstar untuk web object tutorial. Akhirnya siap juga template baru nih.

Tahun baru perlukan sesuatu yang baru juga pada blog. Alhamdulillah, lepas update blog nie ilmu pasal blog makin bertambah. Insya-Allah akan dimanfaatkan untuk kebaikan. Jadi untuk post kali nie ana akan flashback balik apa yang telah dilalui sepanjang 2010. Kebanyakannya adalah berbentuk program-program yang disertai sepanjang 2010.

Januari
  • Persediaan Heart 4 Islam 2010 (Unit Sponsor)
  • Final Exam (Foundation Trimester 2nd Semester)
Februari
  • Persediaan Heart 4 Islam 2010 (Unit Sponsor)
  • Kem Penghayatan Islam Semester Januari 2010 (Unit Modul)
  • Minggu Mesra Kampus Semester Januari 2010 (Supervisor yang tak buat keja..hehe)
Mac
  • Kursus Pengurusan Organisasi Semester Januari 2010 (Unit Modul Gantian)
  • Heart 4 Islam 2010 (Sepanjang Mac)
April
  • Fardil Muslim Camp (Peserta)
  • Foundation Graduation (Unit Promotion & Publication)
  • Kem Motivasi Insan SMKA Sultan Azlan Shah (Pengarah)
Mei
  • Final Examination (Foundation Trimester 3rd Semester)
  • Cuti Semester (2 bulan setengah)
Ogos
  • Minggu Cakna Akademik (Peserta)
  • Kem Penghayatan Islam Semester Julai 2010 (Pengarah)
  • Kursus Pengutusan Organisasi Semester Julai 2010 (Pengarah)
September
  • Ziarah Kelantan (Wakil Unit Khas Perhubungan dan Penerangan Awam RM)
  • RM Hari Raya Fiesta (Datang Makan Saja)
Oktober
  • Interfaith Understanding Dialogue (Unit Sponsor)
  • Fardil Muslim Camp (Pemantau)
November
  • Final Examination (1st Year 1st Semester)
Disember
  • Khemah Ibadah Cuti Sekolah (Unit Modul, Aktiviti & Disiplin)

Setakat tue je program yang disertai sepanjang 2010. Tahun 2011 moga diberi kemudahan dalam segala urusan oleh Allah swt. Sama-sama kita terus berusaha menegakkan Islam selagi hayat kita dikandung badan. Insya-Allah, kemenangan Islam itu PASTI!!!. Perjuangan kita belum selesai lagi.

Wassalam.


4 comments:

xhensemtpmacho said... [Reply to comment]

arif... cube baca balik blog description kat atas tu... hahaha...

روح الجديد said... [Reply to comment]

@xhensemtpmacho

Terima Kasih sebab nampak typo tue...:D

i1 said... [Reply to comment]

owh... satu lagi...

nape hijau jer? mane kaler putih bulat2?

روح الجديد said... [Reply to comment]

@i1
-.-' sume nak politik....
yg tgh2 nie x putih? ngee