Jun 19, 2009

Home » , » Beralah Punye Pasal

Beralah Punye Pasal

Ari nie aku letih gila nak mampos....lol...ari tersebut ialah Khamis 18/6/2009...sebab apa letih?? ada laa sebab2 yg tertentu.

Sebab nk padankan ngan tajuk aku nak cite laa ari nie ak buat kad matrik aku...ahhaha. Tapi yang wat aku tensyen nih kan....bila kita da datang awal then ada orang potong line....arrrgggghhhh!!!! taik kuceng tol laaa.....adoyai....

Aku first2 ada kelas Pre-Calculus dari kul 10-11pg...so elok abes kelas trus rush pg Pocket D nk wat kad matrik sbb baru semalam dapat ID Matrik...elok je sampai da ad group dak laki kat sana. So lps 2 group kitorang lak sampai. Then ada laa beberapa group2 wanita datang...lps 2 lak muncul plak group ah moi...lorhh...byk gile group...asobiah tul laa..hehhe.

Sebab pakai konsep 1st come 1st serve maka group laki yg da dtg awal 2 start laa dlu...hehe...then pastu patutnye turn group ak & the geng laa plak kan...alih2 ada sorang ah moi nih menyibuk potong line kitorang....so ad laa sorang dari group aku nih pg laa nk halang dgn cara berebut nak masuk so ah moi tersebut pun marah2 laa plak...ikut ati aku laaa...ak pi lempang je dy 2...nk marah2 ape..kitorang da smpi dulu ktorang wt dlu laa...klu da urgent sgt wt laa kad matrik 2 time len...jgn buang masa orang.

So sbb maleh nk gado2 maka kami pun beralah laa dan konsep 1st come 1st serve 2 td da jd lady's first lak...ape igt lady'schoice k...lorhhh...xde kene mengena...so mula2 group ah moi tu msk..so lps 2 ad laa plak group perempuan nih mntk nk msk dlu alasan kta lps nih ad call lab...maka sebab rse agk tensyen sbbnye ak & group2 ak yg len nie pn ad call lab gak kul 2..skali dengan group pompuan tu laaa...so muncul laa kta2 perlian dari salah seorang group lelaki...lol..hehehe

Tapi sbb x mo gado2 jgk maka beralah laa lagi...perabih laa sume group2 wanita nih...then smpi laa group kitorang yg spttnye da settle da...mse 2 da dkt kul 1 da 2. So dengan sabarnya kitorang pg laa amik gmbr & siapkan kad matrik kitorang...maka siaplah kad matrik tersebut..alih2 bila sume da settle da masuk Zohor & da nak dekat kul 2 da...cmne da nih...so ktorang pn solat laa kat surau Pocket D & then terus pg Call Lab dari kul 2 smpi kul 4 ptg....kesannya, kami x launch pada ari nih...sbb pe..beralah pnye pasal....ak nih da supe ngan org pose da sbb x makan dari pagi..tp nk kta pose x leh gak sbb da teguk air..hahaha.

So lps kul 4 tue bergegas ke Kafe dan mkn laa baki lauk yg ad msa 2...sengal tol laa...maka lps 2 pi solat asar cpt2 sbb kul 5 ad kelas Tutorial English laa plak...dari kul 5 smpi laa kul 7...sehari x masuk bilik langsung laa ari nie...mmg gile2 letih nak mampos...malam lak ad meeting lps isya'..lalalala..sgt laa pack jadual aku pd hari ini sbb diisi dgn dugaan & cabaran...sbb pe...beralah punye pasal...

Bagus gak bz nih sbb xde masa nk wt bnd lagho tul x..hehehe..

tp satu bnd yg aku perasan laa kan...beralah nie bagus...tp adakalanya memakan diri gak...sbb pe...x sume manusia paham manusia laen...diorg juz pk diri diorg je x pk pn perasaan org len...kekadang 2 diorg rse diorg sgt sbuk & sgt urgent...diorg x pk pn ad org len yg same prob ngan diorang & even worst...

so kpd manusia2 sekalian...belajarlah memahami orang lain...kerana ssghnya manusia yg trbaek itu adalah manusia yang memberi manfaat kepada orang lain...amik iktibar...

pada sape2 yang terasa bila baca post nih..sori laa ek...tp mna point yg ok 2..pndi2 laa berubah...jgn jd org yg suke nyusahkan org len...org nih thrash yg patut dibuang dalam tong sampah aje...OK!!!!!..hehehe no heart feeling....huhuhu.

7 comments:

AxL VoGa said... [Reply to comment]

"If all men count with you, but none too much"

That's all i can say..think about it..

awe said... [Reply to comment]

che..aku xpaham la apa ko nk kate
bi aku ni slow sket
haha

btw arip
bersabarnye korg
kalo la aku
aku da sound oh
haha..
bgus ah
atlis korg gentle la jugak
(walaupun mcm tersakit hati skit..haha)
xpe la..
dapat pahala free kan?
berkorban utk ummah
(xlunch kuruih la sikit)
haha

AxL VoGa said... [Reply to comment]

Alah hawe, aku quote dari poem IF je..U r miss lini's student, u should know..hahaha...

syamilnazmi said... [Reply to comment]

pd pendapat aku kalu ko merungut macamni dpt pahala ke. cam x ikhlas je nak beralah. kalu dah rase memang x ikhlas,merungut,meletihkan,menyusahkan , x yah beralah langsung buat penat je.kalu memang ikhlas alhamdulillah dpt pala. kesimpulan : buat amalan biar ikhlas

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

siyes cakap kt syamil...
ak mmg x ikhlas pn....

klu ko ad msa 2 pn ko akn komplen byk
ak yakin 100%...huhuhu...

tp nk tntukn org ikhlas or x..
adakah bley dilihat berdasarkn tlsn blog????

klu ak x ltk nie bley k ak nk tnjk
pengajaran cmne nk jga prasaan org wlupn org 2 da beralah kt kta...

pk2 blk...lalala

Just The Plain Nenna said... [Reply to comment]

hehe..
beralah punye pasal..
sabar2 ye...
idop mcm2 cabarannye.. :)

Annas Alias said... [Reply to comment]

huhu kat plkn dulu, pnah gak org potong line. yg ni time mkn, lagi r bengang. mknn tuh!! haha.

papepun, byk2 sabor. baguh2 demo arip...haha.