Mar 28, 2009

Home » , , » Kursus Haji + Pegi SMKASAS + Umah Bocor

Kursus Haji + Pegi SMKASAS + Umah Bocor

Okies...cite pertama aku..pasal Kursus Haji..
tarikh 22/3/2009 (lepas birthday Amirudin Zaki)

Time 2 aku terpergi lewat ke masjid. Sampai2 je Projektor ngan LCD sume da siap pasang da. Aku pun agak segan laa nak masuk dalam. So duk belakang je laa. Skali Laptop Ustaz Bakar wat problem lak. Aku ingat diorang leh settle laa kot. Skali punye laa payah nak buat. Terpaksa laa aku men peranan (memang keje aku pun). Aku pun ngan muka x malu pi depan & tunjuk laa aksi hero aku menyelamatkan keadaan padahal tengah malu gile sebab datang lewat. hahaha...oleh sebab da pegi depan aku pun stay laa kat situ sampai waktu rehat. Time rehat cam bese je laa pi makan. hahaha. Lps rehat aku duk dalam pejabat masjid je. Tunggu bila nak abis ceramah tue. Da abis aku pack barang, segala LCD, Projektor ngan laptop sume aku unplug balik & simpan dalam almari besi. Lepas tue aku dapat laa gaji aku untuk hari tu RM20. Tue je nak cite pasal Kursus Haji..


****************************************

Cite ke-2 pulak pasal aku pi ke SMKA Sultan Azlan Shah, Seri Iskandar, Bota, Perak.
tarikh 24/3/2009-25/3/2009



Aku pegi sane ngan Soleh. Asalnya ajak Rapek, Ammar, Salah, Ridhuan ngan Aqil. Tapi Aqil x konfem leh pi, Wan x bls pn msg ak, Ammar lak kene pi prog medic JPA, Rapek ada test motor lak. Ade gak rr ajak kawan2 kat SBPI Gopeng. Aku ajak Fakhrullah @ AFO tp dy ckp segan nak datang lak. Soleh ajak Fathul pun x datang jugak, Ikmal asalnye nak datang ngan Rapek tp last2 minute x jadi lak. Nak ajak Hazami aku xde no phone dy. Omar ngan Wanbo pun x ajak sebab da lost contact. Nak ajak Waji lak jaoh sangat dah die tue. Aku nak ajak Raja Amir (ex-SMAP Labu) tp xde contact no jugak. Kalo tak leh rr nak buat rombongan ke sane. hahahaha..sume ex-SBP yg penah menuntut kat SMKASAS except Waji sorang laa sebab die ex-MRSM Balik Pulau.

Pi sane xde nak wat benda lain pun. Juz nak jumpe balik cikgu2 kat sana. Aku ingat pesan cikgu Sejarah aku masa kat sana sebelum ak pindah ke KISAS. Dia pesan kat aku kejayaan yang aku dapat kat KISAS nanti aku kena ingat asal kejayaan tue bermula dari kejayaan aku kat SMKASAS. Aku ingat pesan tue sampai sekarang & atas sebab tue laa aku x pernah lupe cikgu2 kat sana. Alhamdulillah cikgu2 tak banyak yang pindah. Ramai lagi cikgu2 yang lama so xde laa rase kekok pegi sane. huhuhu. Aku dengar khabar kata Pengetua (Ustaz Arip bin Sa'aya) da pindah. Upenye mne de pindah. Dia masih lagi Pengetua di situ (ad laa dalam 6 tahun dia jadi pengetua).

Da jumpe cikgu2 ak pun jumpe laa ngan junior2 aku kat sane...hahaha..aku knl dak2 form 5 je, form 4 ngan form 3 juz cam muke sket2 tp x ingat nme da. Form 2 ngan Form 1 memang da sah2 aku tak kenal. Huhuhu...aku ngan soleh agak jadi tumpuan laa mase tue. Tak larat nak jawab soalan yang sama bila jumpe diorang nih. Mesti tanye camne result. Adeyh letih nak jawab. hahaha. Yang paling tak sangka aku ingat jumpe junior je upenya ade senior gak @ stayer laa..Sahabat Naqib mase tue, Azam Omar ngan Aizat Jipri pastu ade Tone Al-Hafiz. huhuu best2 ble jumpe ngan senior. Sembang besar laa kat dorm diorang (Dorm Form 6 : Salahudin Al-Ayubi).

Malam tue lak time nak semayang Maghrib, aku wat akal masuk tandas nak kucil. Aku tunggu sampai nak Iqamah baru masuk masjid, skali diorang da plan awal da. Sume pakat tolak aku jadi Imam, alasan rindu lame x dgr aku jd Imam, cit x leh pakai langsung alasan nih. Bek suh Soleh je jadi Imam. Malam tue gak lps maghrib Ustaz Ghazali (Warden) suh aku bagi Motivasi @ Ceramah kat pelajar dalam time Kuliah Maghrib tue. Adoyai, aku da laa x ready mende pun. Gile gabra nak kene bagi kuliah lak 2. Adeyh....klu kt KISAS bg tazkirah nie kat Muslimin je, nie aku kene berdepan ngan Muslimat skali. Sume ade dalam 2. Segan nak mampos. Tapi bila da start cakap, aku pun gna laa skill gebang tahap tinggi untuk digabungkan dalam kuliah ak sbb takut diorang boring & tido sume nanti. huhuhu..

Aku tido satu malam kat sane & balik 25/3/2009.


****************************************

Cite ke-3 aku pasal Umah aku bocor & banjir...
Tarikh 25/3/2009

Siyes letih gile time tue. Da laa aku baru balik dari Bota, Malam tue hujan lebat gile. Umah aku lak under construction kat bahagian belakang sebab nak tambah bilik baru. Skali pekerja tue wat keje, diorang pi cabut bumbung umah aku(kat area bilik tue laa) lps tue x pasang balik. Disebabkan malam tue memang kaw2 lebat gile hujan maka ceiling umah aku x leh tampung air banyak2 so bocor laa malam tue. Jenuh gak nak timba air banyak2. Abis katil dalam bilik tue rosak (katil lame). So terpaksa cabut & buang je laa. Lepas nih terpaksa beli katil baru lagi. Sengal tul laa orang yang wat keje nih. Tak kire, ganti balik harga kerugian kitorang. Abis sume fail2 & dokumen2 penting ayah aku basah kene air. Aku ngan family aku lak malam tue lewat gile makan malam sebab nak selamatkan barang2. Memang letih...huhuhu


****************************************

2 laa medley 3 cite yang aku leh wat...bukan pe..maleh nak menaip..hahaha
leh laa nak komen pape ekk..mane2 tajuk pun xpe..

4 comments:

serunaiklang_91 said... [Reply to comment]

wawawa.....banjir eh...boleh berenang tak dalam bilik???


hehehe...jgn marah....

Amiruddin Zaki said... [Reply to comment]

nak tnya sket jer...

perlu ke tulis lpas bday aku kat situ???
haha...
cam capub jer...
huhu...

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

to amir..

huhu...2 tanda ak igt bla bday ko..

to serunaiklang..

huhu..org x leh berenang..
tp klu semut da lemas da dlm 2

mr koje said... [Reply to comment]

huhuhu

komen1;
hai ni kerja da bergaji...ikhlas tak??hehehe...

komen2;
ohhohoo...best gler enta...soleh cakap enta capup gler sumua muslimat usha!!laghoo...
huhu x habis2 dgn gebang dia...dari dulu sampai sekarang...huhu...
punah semua muslimin muslimat kasas...hahaha!!!

komen3;
huhu..takziah utk enta..siannyer..
xpe...dugaan ada hikmahnya...
huhu...