Mar 17, 2009

Home » , , , , , » Insya Allah Boleh + Cara Nak Dengar Kisas53rd.fm

Insya Allah Boleh + Cara Nak Dengar Kisas53rd.fm

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t.

Gayanya cam nak bagi ceramah. Tapi dalam dunia blog nih. Artikel ade laa kan. Takpe, maybe boleh tulis teks ceramah ke, khutbah ke etc..Insya Allah boleh kan..huhuhu

Asyik ulang alik je dari semalam ngan hari nie. Semalam trpaksa drive jaoh sket gi Parit Buntar nak bank-in RM20 for Petronas Scholarship. Nak daftar pun kena bayar ke. huhuhu. Takpe rr, janji leh dapat scholarship. Insya Allah Boleh. Ingatkan hari nie da tutup tawaran. Da laa payah gile nak masuk diorang punye website. Asyik tak masuk je. Alih2 tengok ari nie dia tunda sampai esok sampai kul 5 petang. Ada dalam sehari lagi. Insya Allah Boleh.

Hari nie lak pegi Masjid Tinggi bayor duit 4 driving class 10 jam. Pastu pegi lak Pekan Bagan Serai @ Pusat Bandar (ak panggil bagan je). Pegi Bank Simpanan Nasional, beli no pin 4 PISMP @ Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (betul kot nih). Aku amik course Math ngan Course Fizik. 2 Course nie juz utk nak ngajo skola menengah. Ade gak Pendidikan Khas cam ade sorang senior amik, Kak Alia Ismail batch 52 Kisas. Kalo prog Fizik ngan Math nih ade rr dalam 6 tahun setengah. mane tak nye, 1 or 2 Sem kt local IPTA or College, 6 or 7 sem Oversea (myb UK, AUS or NZ), pastu 2 sem KPLI kt Institut Perguruan..after that terus posting jadi cikgu. So sape yang berminat leh gi jenguk2 dulu kat laman web KPM. Insya Allah Boleh.

********************

Ok, Ikut Tajuk kat atas ada cara2 nak dengar Kisas53rd.fm huhu sebelum tue aku nak introduce sket arr radio nih. Idea nak buat radio nih aku dapat dari Laman Komuniti 1991. Masa tue ada kegilaan satu Internet Radio nih yang namanya FungkurFM : Dengarkan sampai Tersungkur. Kira agak phenomena hebat jugak laa radio nih. Lepas tue admin (Skyevo Studio @ afeeq) web 1991 tu pun wt laa radio untuk komuniti diorang sendiri & da ada DJ2 yang bertugas dalam kalangan ahli komuniti sendiri. So aku mintak ilmu sket laa kat Skyevo huhu...Kredit kepada Admin 1991 & pada sume geng2 komuniti 1991 keseluruhannya. Ske ngan tagline diorang Fight To Unite.

Yang ke-2 lak yang membangkitkan lagi hasrat nak buat radio komuniti Batch 53 nih bila aku terbukak radio NasyidFm. Best radio nih bg penggemar nasyid laa. Banyak gak lagu2 yang aku pun tak bese dengar. Mane nak cari ntah. 2 je kot sekitar Sejarah aku buat radio kisas53rdfm nih..huhu..cam ngade2 nak buat je kan...hahaha

Cara nak dengar radio nih ad banyak sebenarnye.
  1. Dengar melalui web Kisas53rd
  2. Dengar melalui Blog aku
  3. Dengar melalui web radio kisas53rd
  4. Dengar melalui Windows Media Player or Media Player Classic, etc.'




ralat : http://ruhhuldaie.blogspot.com

Ok aku akan terangkan cara yang ke-4 nak dengar radio sebab yang len 2 juz bukak & dengar je kan. So kalo nak dengar melalui player cara dy mudah sangat.

Bagi Pengguna Media Player Classic cam nie cara nak dengar







Bagi Pengguna Windows Media Player cam nie cara nak dengar