Jan 14, 2009

Home » , , » Pengerusi DAP tak Setuju Hudud?? Apa Hak Beliau

Pengerusi DAP tak Setuju Hudud?? Apa Hak Beliau

Salam Alaik....pergh igtkan awal2 online terus nak nulih post nih...
abes trtggh laa plak....tibe2 website batch jadi meriah lak hari nie kan...
nie baru versi percubaan je...blom btl2 lagi...huhu
so pade geng2 batch 53 nih....jom masuk website batch skrg jgk

http://www.qifays.org/53

join jangan tak join tau...

ok laa berbalik pada tajuk post aku nih...tergerak nk tulih pasal nie
td tyme buletin utama td ad laa berita psl Pengerusi DAP nih
yang x setuju dengan perlaksanaan Hudud kat Malaysia

hmmm...ape hak die ek nk cakap gitu...pe ntah dy cakap tp ad cam x stuju laa





dy suh Pas & PKR supaya mnghormati Perlembagaan Persekutuan... (ak lbey rela hormat hukum Allah sebenarnya)

pastu dy ckp lak kt Anwar Ibrahim & PKR bahawa diorg nih brskp ats pagar or x konsisten sebab tba2 Anwar Ibrahim kuarkan pndpt trima Hudud.. (pe salahnya dy trima Hudud...dy org Islam jugak)

so ape mslh dy sbnrnya....hudud 2 kan da dijelaskan
hanya utk org Islam saja...tak ada kena mengena dgn non-muslim
so ape yang nak dirisaukan...kalaupn dilaksanakan
ade ke Perlembagaan Persekutuan yang dy snjg sgt 2 terjejas???
mne de terjejas...msh kna guna utk kes2 non-muslim

bg aku laa...pendirian ahli politik yang sorang nih ad sikap
ISLAMOPHOBIA dalam diri dia...sbb 2 pndirian dy cam 2

cam pelik lak kuar berita cam 2 (actually ak tak nak caye 100% ngn bite)
sbb kwn ak tulih dlm post dy.....dy gi K. Terengganu & Pihak DAP ckp
diorg xde masalah dengan perlaksanaan Hudud...BN yg masalah dgn Hudud..





Jadi adakah brlaku kepincangan dalam DAP yg mana stp ahli berbeza pndapat dlm perlaksanaa Hudud...jadi nih bukan utk
Non-Muslim but juz 4 Muslim je....jadi jangan laa risau....
kita idup dalam negara majmuk nape mesti wujud
Islamophobia tuh...sedangkan terang2an org Islam kat Gaza
kena tindas dengan Israel....patutnya wujud laa Israelophobia
bukan Islamophobia....

That's my point of view....4 now laa
wassalam....

4 comments:

iQbaL said... [Reply to comment]

aku rasa tu pendapat die je..
bukan mewakili DAP pun...
tp sbb die pengerusi DAP,
so org kata itu pendapat DAP...

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

yeah...TV said that
sbb 2 x percaya 100%
mmg da agak nih pndpt peribadi
tp 2 laa...ap reaksi org yg tgk
terutama penyokong PR x ke nnt brlaku
prtlgkhn

ariff sulaiman said... [Reply to comment]

u should think it very clear la..
yg ni pandangan karpal,yang memegang ideologi sekular
yang juga merupakan ideologi dap.
persoalanya,adakah pendapat dia salah?
sudah tentu tidak salah!
memang betul hudud merupakan hukum allah...tetapi,adakah dia memahaminya?
dan juga yang paling penting
malaysai tidak akan diiktiraf menjadi negara islam semata-mata menjalalankuan hudud,kerana banyak lagi perlu dilaksanakan selain daripada hudud.
malah,presiden pas juga mengakui bahwa pada keadaan masalah negara sekarang,hudud perlu ditunda pelaksanaanya...
kesimpulannya,adakah karpal salah?
sudah tentu tidak!
apa peranan kita sekarang?
sudah tentu perlu berdakwah dengan lebih kuat agar celaan yang dihasilkan oleh umno kepada umat islam di m'sia akan dihilangkan daripada mentaliti bukan islam d m'sia ini..
malah
walau apa2 pun pandangan karpal mengenai hudud boleh diterima walaupun dia menolak nya,kerana dia bukannya islam.
persoalannya,
apakah pendirian umno dalam hal ini?
sampai ke hari ini
umno mendiamkan diri walaupun hudud merupakan hukum islam,umno terdiri daripada golongan beragama islam dan umno juga memegang majoriti pada penggal2 sebelum ini di parlimen....mereka tidak memandang hudud perlu dilaksanakan.mungkin hudud bukannya hukum allah di sisi islam hadhari..maybe....

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

thanks 4 the long comment
good point....