Jan 4, 2010

Home » » Final Exam Mode

Final Exam Mode

Final Exam makin dekat. Preparation still cam ada tak ada jek. Study last minute lagi la gamaknye. Sekarang sudah agak free sikit dari kesibukan dunia kampus yang memang dunia nih. Tapi tak bermaksud sibuk kat dunia kena lupa perkara ukhrawi kan. Sibuk-sibuk jugak hak Allah jaga jugak. So dah free bermakna banyak juga laa masa yang boleh digunakan untuk revision dan fahamkan semula apa yang da tak faham tue. Next week jek dah final exam. Sangat cuak sekarang ini.



Sem 2 (Trimester Sept 09) nie jek amik 5 subjek dengan 19 credit hour kalau tak silap. Jadual exam pun dah keluar dah. 
  • 11/1 - English 2
  • 12/1 - Thinking Skills
  • 13/1 - Fundamental of Programming 1
  • 14/1 - Islamic Studies

Satu ag Caklempong, minggu nih ada kuiz. Caklempong tak ada dalam exam, penilaian dia base on assessment, kuiz & projek. So kena buat betul-betul jugak. Alhamdulillah assessment semuanya dah lepas. Tunggu nak kuiz minggu ni saja. Then lepas tue prepare betul-betul for final exam. Then barulah boleh balik rumah. Cuti sepatutnya sampai 24/1 tapi kena balik awal 19/1 untuk gerak kerja event Heart 4 Islam (H4I) 2010. So start sem 3 nanti dengan agak busy jugak laa di awal-awal sem. Tapi ok jugak laa kot sebab sem 3 ada 3 subjek je dengan 15 credit hour.


Subjek Sem 3
  • Calculus
  • Fundamental of Programming 2
  • Introduction to Business Information System




 So sem 3 tak ada tutor English meaning no night class. So akan banyak masa pada waktu malam. Mudah laa sikit. Tapi rasanya banyak masa lapang pun payah jugak. Asik tido jek. So ada aktiviti nak kena buat nie dapat jugak laa mengisi kekosongan tue. Walaupun sibuk tapi nie kira normal lagi nie. Belum kira nanti bila da masuk alam pekerjaan mesti lagi sibuk dari sekarang. That's why kita kena beringat tentang 5 perkara sebelum datangnya 5 perkara tersebut kepada kita.
  1. Lapang sebelum Sempit
  2. Sihat sebelum Sakit
  3. Muda sebelum Tua
  4. Kaya sebelum Miskin
  5. Hidup sebelum Mati



So dikesempatan ini, nak mintak ampun & maaf kat semua orang yang kenal diri ini kalau-kalau ada salah silap, terkasar bahasa, terguris perasaan, terpukul, terusik kasar, sakat-sakat ke, kena prank ke, kena buli ke, kena macam-macam lagi laa yang menyebabkan korang sakit hati or terasa hati. Mintak maaf sangat-sangat sebab diri ini masih banyak kelompangan yang perlu diperbetulkan. Every human make mistake and i admit all the mistake i had done before. So please forgive me...


Please pray for me to score Dean List for this semester.




2 comments:

syafiqq1991 said... [Reply to comment]

firstly, I pray the best for u and endeavor for the exam. take care of solat tahajut....

No mistakes u hv done to me as i always forgive you my friend:)

kiraryuk said... [Reply to comment]

mmg bnyk kesulitan yg Allah sediakan utk kita dlm hidup ni..tp jgn lupe..setiap kesulitan itu pasti dtg dgn kemudahan..(94:5-6)

gud luck 4 da final exam..
pray 4 me too..