May 18, 2009

Home » » UTP - Here I Come

UTP - Here I Come




Finally, aku bakal menjejakkan kaki ke alam universiti. Berdebar....Excited....Takut....Gementar...Gemuruh sume ade laa. Kalau selama nie aku dibayangi bayangan aku tak dapat masuk mana2 Universiti sebab result SPM teruk. So aku wt yg terbaek utk SPM supaya ak dapat tempat kat pengajian tinggi.

Sebab ak last study kat Kisas...so slalu diberi talk psl senior2 pi oversea. So aku pn simpan hasrat nak pi oversea gak laa..tp myb bkn chance ak lagi sekarang. UTP pn ok gak laa..plg x pn ad students dari 33 buah negara termasuk Malaysia. Kekadang rsa jeles gak rr geng2 yang dapat pi oversea tapi aku duk kat Malaysia je. Tak pe rr..bkn ak sorang je...huhuhu..ak ad kwn gak kat Malaysia nih...huhu. Geng2 yg dapat JPA Timur Tengah da pi wt persediaan 3 bulan sblm pegi Jordan or Mesir...huhu.





Setelah 2 taon aku merantau jauh dari rumah ak, last2 aku blk gak dalam negeri Perak...hahaha...dekat lak 2 ngan skola lama aku SMKASAS...leh laa jenguk2 slalu..huhu. UTP nie mmg da lama gk laa ak tau. Mmg klu msa form 1 smpi form 3 tu. Aku target klu dpt UTP 2 memang gile2 best laa..huhu..sekarang aku da dapat da apa yg aku rasa best kalau aku dapat tu. Ak tanya jiran aku yg da abis study dari UTP dy cakap msk sana xde nk maen2 da..xde nak lepak2 or honeymoon..masuk je start belajar da kena struggle da..huhu..ntah laa struggle cmne kn..yg pasti university life is totally different from Hostel & School life.

Apa pun aku da nak masuk mendaftar 31/5 nih..lps nie maybe da kurang aktif sket kat blog nih..huhu..







Pd kawan2 yg nak pi oversea tu nanti jgn lupe ktorang kt sini. Huhu..or korang nk jd cam Si Tenggang Homecoming...huhuhu...

Mane pn kta bljr x kira janji kta cuba naekkan nama Islam kt mana je kta ada....tu tugas & kewajipan kta sebagai khalifah di muka bumi Allah. Insya Allah

UTP HERE I COME...

17 comments:

~cik zue~ said... [Reply to comment]

naseblah ko...
duk blek town tu.. heheee~
xpe.. ko dh biasa!!

wes.. ko perasan tak??
bangunan2 kat situ..
yg de lab dan adeq beradeknya..
patutnya ada 23.. tp ada 16 jaa..
plus..patutnya membentuk bintang..
tapi.. sbb tak abess siap..
so.. lagi satu bucu bintang takde.. hehe

nnt sampai sana check!

apa2 pun.. UTP mmg syok!!

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

to zue..
huhu ak tawu tu..
nnt siap gk laa
yg da ad pn gempak semacam da
huhuhu

FaRaH said... [Reply to comment]

salam...thniah dapat utp.kire ok la tu..nnti ko boley tolong tengok2 kan sk azlan tu untuk ak..hehehe...

amiR muJahiD said... [Reply to comment]

arip...
huhu...
tggu kehadiran aku kat negeri Perak next year...
doakan aku lpas foundation k...

RCMP,wait for me...

Iznie said... [Reply to comment]

tahniah untuk awak....

takpe, tak pi oversea pon takpe... utp pon best...sgt!

p/s::. saya plak yg takot....huhu
spm fear 2009!

Saifullah [SwordOfAllah] said... [Reply to comment]

gmba UTP x buley bla, bajet lawa,
pdhal buruk dowh tmn dy,
x pnde jge tol lah dorg neh!hahaha

fadhli said... [Reply to comment]

weyh2..
nnti kalo ade plan nk ke bq..
ajk aku aw..
xpun kite wat daurah utp+cfs uia..haha

syamilnazmi said... [Reply to comment]

bestnye belajar katsane sama2lah kita berjuang dalam pelajaran

amiR muJahiD said... [Reply to comment]

weh,nak jugak join daurah korg nnti ye afiq,arip...
huhu...

afandi said... [Reply to comment]

pi le cepat2 tu!!! serabut je nengok muke ko kat sini... huhuuhuhu.....

AxL VoGa said... [Reply to comment]

begus ape jadi Si Tenggang Homecoming..
more open-minded maa~

HEHE!

tea're said... [Reply to comment]

alfu mabruk!=)
future terjamin rr...
haha..

sajeedhani. said... [Reply to comment]

best gile.
huhu.
all da best.

sueabubakar said... [Reply to comment]

selamat dtg junior ki
ke utp :)

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

huhu...x larat baca sume..pape pn tq 4 comment hehehe....

Anonymous said... [Reply to comment]

aku x pernah lawat abg aku
kt UTP 2 rip.huhu...

dy slalu lak lwt aku sme duk
asrama dlu.kimm salam kt
dy ea.ko da view kan gmbr
dy kt fs aku.kitorang jrg
chat kt ym.kt tepon lg la.
kt rmh je klu bnyk skit.

dlm gmbr cntik jgak la
bngunan kt c2.diiktiraf
bngunan terbaik dunia
taun 2000 brape tah.
bangge la ang.konvo dy
dgn ang nnti InsyaAllah
bru aku gi.haha..

abu

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

To Abu.

hehe..ak tggu ko dtg konvo ak Abu..hehehe