May 17, 2009

Home » » Sultan Perak rasmikan MAK SMKASAS 18/5/09

Sultan Perak rasmikan MAK SMKASAS 18/5/09

Best laa kengkawan aku yang cemerlang dkt SMKASAS esok. Konfemlah Sultan bg hadiah kat diorang nie. Aku nih, da laa tak dapat merasa (MAK KISAS pn ak x dpt hadiah gak...hahaha). Kebetulan pegi Parit ari nie ada kenduri umah mak sedara aku. Alang2 pi laa SMKASAS amik adik aku (Form 4 kat sana) bawak sekali pi kenduri. Huhuhu....

Ayah aku laa suh aku bawak adik aku jumpe warden (Eh, adik ak bawak ak jmpe warden nk mntk kuar outing...huhuhu). Mula2 pi cari kat dewan besar As-Shafie (cikgu ramai kat sana wt persediaan MAK esok). Punya laaa ramai orang dalam dewan & kebetulan elok je aku lalu (bukan kebetulan, mmg peratusan jmpe junior ak tggi pn..huhu) ada laa junior yang tegur aku, diorg tu form 4 gak (tp siyes ak x dapat mengecam muke diorang....hahaha). Tiba2..diorg kta ad sorang kwn diorg nie dak KISAS...aku pun ooo aje laa..hahaha (aku igt dy 2 msk KISAS patah blk SMKASAS..hahaha...blurr sebentar masa 2).

Adik aku laa cite kat aku, Budak KISAS yang datang amik hadiah tu malam sebelum 2 dy bagi Kuliah (fuiiyoooo....aku pi MAK msa form 4 ari 2 pn ak x bg Kuliah)...adik ak cakap dy cte laa kat diorang pengalaman dy sepanjang kat KISAS...haha..bese laa 2..ak leh agak ape yg dy akan cakap & bila aku tanya adik aku apa yg dy cakap, maka memang laa tepat sangat sangkaan aku. Tapi adik aku timbulkan satu persoalan kat aku...hahaha...adik ak cakap kat aku budak KISAS tu cakap senior2 KISAS strict2..huhu..pastu dy pandang ak wt muke pelik...dy tanya aku balik "Achik strict k???"..Adoi..hahahaha...maleh nak jawab. btw Achik is nma pgglan ak dalam family..huhu (patutnya Alang kot sebab ak anak ke-3 dari 5 tp sbb adik aku yg bongsu lahir 7 tahun lps ak lahir mka pggln Achik 2 da melekat kat mulut adik pompuan ak nih...huhu).

Sampai dekat2 dengan pintu dewan aku da jadi segan semacam da..hahaha..ramai amat cikgu2 dalam tue..huhuu...ak lak ngan pakaian yang bg ak agak x bape smart laa...hahaha...so aku suh adik ak je laa pi jenguk2 kalo2 Cikgu Bainah(PK HEM) ad kat dewan. Skali aku nampak laa dekat tepi pintu dewan tue ada laa sahabat2 se'batch' aku...hahaha...kawan lama aku laa..huhuhu..tp sume Muslimat je..adoi..segan lak aku nk pi tegor...aku sorang je..haha..xpe laa nnt2 jmpe lg...ak ad hal nih..kang jumpe kang lame lak jadinya...huhuu..

So adik ak x jumpe Cikgu Bainah...then dy ajak pi kantin lak sbb warden brtugas ad kat sana. So aku pn ikut je laa. Then adik aku pun bertembung laa ngan kawan2 dy...sume pandang kitorang pelik..adoyai..ape laa peliknya aku jalan ngan adik aku...cit(padahal start aku jalan ngan dy nk pi dewan pn da org pandang pelik kat aku da). Pastu ak tanya laa adik aku, pe yg diorg ty kt dy..maka adik ak pn cakap kat aku, diorg ty adik aku, aku nie abang dy k..hahahaha...mmg laa. Kalo x xde kejenye aku nak jalan ngan adik aku. Hahahahaha...

Da jumpe warden(cikgu baru, aku x bape kenal), mntk laa kbnrn outing. Kebetulan lak jumpe ngan ustazah Norehan, maka berlakulah sedikit sembang2 antara aku & ustazah...huhuhu. Lepas tue aku jalan2 jap jumpe laa plak sahabat lama aku iaitu AFO (Ahmad Fakhrullah Omar)..huhu..dy datang ngan abang dy@senior aku AFA (Ahmad Firdaus omAr)..haha..reunion jap lps 2 aku pn blah pi Parit..so ak pn suh laa AFO kim salam kat diorg2 yg ad kat dewan tue. huhuhu...

Sori laa geng2 SMKASAS yg plan nk pi MAK kat sana esok. Aku x leh pi laa...ade hal yang nak disettlekan esok..huhuhu...Lain kali jumpe lagi laa ek..huhu..

2 je nak cite...tggl bape jam je lagi Sultan nak turun SMKASAS...Takat ari nie je Polis ngan Bomba sume da pakat standby da..hahaha..pape laa..

Sekian..

MAK = Majlis Anugerah Kecemerlangan

10 comments:

syafiqq1991 said... [Reply to comment]

aku doakan bukan ko yang dapat hadiah tu.. huhuu... kidding..

syafiqq1991 said... [Reply to comment]

Achik?? sebab kecik ke?

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

to 1st komen...

doa ko termakbul..hahaha..mmg laa ak x terima hadiah 2..

to 2nd komen..

sbb sblm adik bongsu ak lahir aku nie 2nd last...
klu ikt hierarchy...2nd last akn dapat gelaran achik,
yg last akn dpt gelaran ucu/usu..

klu ikt adat org pggl adat petitih x silap ak...huhu

syafiqq1991 said... [Reply to comment]

ooo aku ingat sebab ko kecik...huhuh

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

hahaha...ak kecik...
dlu ak kecik laa..
skrg ak besar..
besar dari zaim..hahaha

syafiqq1991 said... [Reply to comment]

ko memang le... kala **** tu adik aku lagi besar...

ko ni teruk le.. kesian budak besar tuu...

syafiqq1991 said... [Reply to comment]

adik aku yang 8 tahun kot.kekeke

Mohamad Baihaqi bin Mohamad Basri said... [Reply to comment]

Arip..
patutnya kwn adik hang tanya yg hang ni boyfriend die ke?..
hahaha..
takkan diorang x kenal, pelik2...

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

hahahaha...nsb bek diorg ppuan..
so klu x cam ak xde hal sgt...
klu laki x knl ak...itu agk mustahil
hahahahahaha dan ha...

☺aisya☺ said... [Reply to comment]

waa..skula..windu pada skula tp nak pegi segan laa plak..hehe