Apr 26, 2009

Home » » Diriku Pemandu Bertauliah

Diriku Pemandu Bertauliah

Rabu hari tue (genap seminggu lepas educamp) aku menghadapi satu lagi ujian dalam hidup aku iaitu ujian memandu nak dapatkan lesen P. Pergh, dapat sesi ke-2 bapak lama nak tunggu. Siap sempat t-do lagi 2...wakakaka..Cam bese ujian dy ad 2 bahagian, satu yg naik bukit, side parking & 3 penjuru 2 laa, yang lagi 1 lak atas jalan.

Bahagian yang 1st tue aku lepas gak laa walaupun kete nyaris turun bawah masa naik bukit 2...haha...siyes lain kete test ngan kete latihan..kete latihan lagi sedap guna masa naik bukit. Tapi nasib aku baik laa sebab lepas jugak. Side Parking ngan 3 penjuru lak siyes senang @ kacang putih je nak buat..aku jemu da wat mende 2..haha..

Aku sbnrnye cuak yg atas jalan masa tue..gile berdebar aku..Dalam ati dok doa dapat jalan A jangan dapat jalan C (kalo dapat naya aku..hahaha). Jalan C ari tue ramai gile fail. Kat situ, kete banyak, lori banyak, kena lalu 2 sekolah, traffic light melambak, jalan payah nak cam lak 2...

Jalan A aku da slalu lalu da (Jalan nak pi Kamunting). So memang da hafal sangat da jalan dia. Nasib bek laa aku dapat Jalan A. Tu pun masa start bawak kete 2 disebabkan agak gabra aku pi drive nak kuar atas jalan tros masuk gear 3...hahaha...gile ke ape aku nih. Nasib pegawai 2 cakap kat aku ak masuk gear 3. Aku pun x pasan. Nasib bek x fail..hahaha. Lps 2 aku memandu atas jalan cam bese je rr...Speed maintain 60 km/h. Boring gak rr sbb rase cam slow je. Aku tengok pegawai 2 siap ley tdo lagi. So aku pun tambah speed rr sampai 75 km/h (lbey lagi da x brani...kang fail lak kang). Tapi limit speed kat jalan tu 90 km/h so x kesah sangat laa..hahaha..

Tapi aku rasa aku lulus 2 berkat doa "Rabbi Yassir Wala Tuassir". Siyes aku rasa cam mudah sangat je aku lulus Test JPJ 2..hahaha..hari Jumaat lesen da siap..2 ari je da siap da..haha.amik lesen aku pun drive kete Toyota Unser ayah aku pi amik adik aku kat SMKA Sultan Azlan Shah..haha..travel jaoh maa..huhu..





4 comments:

serunaiklang_91 said... [Reply to comment]

wah..tahniah dah dapat lesen...huhu....

biar btol pegawai nyer siap boleh tido2..hahaha....

dilasolace said... [Reply to comment]

Congrates!!

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said... [Reply to comment]

ahaha...lps nie
gi drive merata laa..huhu

~cik zue~ said... [Reply to comment]

mabruk alaik~
jgn ko jd perempit jalanan sudeyy..